Зошто цената на електрична енергија во Европа достигна рекордно високо ниво

Published by Zoran Mitreski on

Вo ЕВРОПА трошоците за електрична енергија драстично се зголемуваат.
Цените се зголемуваа постојано оваа година, бидејќи започнаа економските закрепнувања.
Како резултат на зголемената побарувачка производителите не се во состојба да ги задоволат потребите на пазарот, така да цената последниве недели многукратно се зголеми.
Од почетокот на септември, цените на големо на енергија во Германија и Франција се зголемија за 36%, соодветно и 48%. Тие сега се движат околу 160 евра (189 долари) за мегават час, што е рекордно високо ниво во историјата.
Во Британија цените се неверојатни 385 фунти (532 американски долари), наспроти 147 фунти од само пред неколку недели.
Апел до сите заинтересирани правни лица што размислувате на оваа тема!!!
Веднаш да превземите активности за изведба на соларни системи, како за покривање на вашите потреби од електрична енергија, така и за продажба, за да не се случи колапс на вашиот финансиски буџет и колапс на вашите фирми, со кој досега некако ги покривавте трошоците за потрошена електрична енергија!!!
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *