Германски стартап претстави мобилни ФВ модули со навалување

Published by Zoran Mitreski on

Sinn Power нуди нови соларни панели со навалување за вертикални PV системи во природни резервати и области за заштита на вода. Тие не се закотвени на земјата и користат тег со нишало за да се вратат на нивните правилни позиции кога ќе бидат погодени од силен ветер.
Новиот производ не мора да се закотвува во земјата и затоа е особено погоден за распоредување во природни резервати и области за заштита на водата, каде што не е дозволено закотвување или натрупување на земјата.
Според Sinn Power, неговите соларни модули остануваат исправени дури и при силни ветрови. Модулите може да се навалуваат и да имаат тежина на нишалото за да се осигури дека се враќаат во нивната вертикална положба, дури и во услови на ветровито невреме.
„Превртувањето може да се исклучи, дури и без прицврстување на модулите на земја“, изјави производителот.
Системите што го користат овој производ можат да користат двофацијални соларни модули ориентирани вертикално во правец исток-запад. Ова го зголемува производството, особено во утринските и вечерните часови, во споредба со традиционалните јужно ориентирани фотоволтаични системи. Системот, исто така, произведува повеќе соларна енергија во зима, како и другите вертикални PV инсталации распоредени на големи географски широчини.
„Со Sinn Power, ние ги редизајниравме отворените системи на земја и агриволтаичните системи“, објасни Филип Син, основач и управен директор на германската компанија. „Ова фотоволтаично решение ги исполнува највисоките технички барања и во исто време им нуди на нашите клиенти максимална флексибилност и оптимален принос на електрична енергија во однос на локацијата и времетраењето на користењето.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *