Во Израел, Тесла распродаден во првиот квартал од 2021

Published by admin on

Тесла доби дозвола за увоз на своите автомобили во Израел, што овозможи да се отвори конфигуратор за нарачки. Сите автомобили достапни за испорака во првиот квартал на 2021 година беа распродадени со молскавична брзина, а првите испораки се очекуваат во март.
Според израелскиот закон, покрај добивањето на општа дозвола за увоз, компанијата мора да добие и дополнителни дозволи за увоз за секој модел. Во моментов, Тесла е принуден да го ажурира софтверот за автомобили, бидејќи оригиналните аларми за автомобили не ги исполнуваат локалните стандарди за бучава и мора да се отстранат од автомобилите пред да се продадат во Израел. Тесла разговара со Министерството за транспорт за ова прашање и во наредните денови ќе претстави ажурирана верзија на софтверот.
Компанијата се проценува дека примила стотици нарачки на првиот ден од продажбата, целосно распродавајќи ја својата прва серија. Сите нарачки што ќе бидат прифатени денес ќе бидат завршени не порано од јуни 2021 година. Ажурираните модели X и S ќе бидат доставени до ноември.
На 8 ноември, израелското Министерство за транспорт сугерираше дека Тесла може да го заврши процесот на одобрување во рок од десет дена, објави „Калкалист Тех“. Превозот од пристаништето Окланд, САД до Израел се очекува да трае 27 дена, а возилата треба да пристигнат во Израел до средината на март. Тесла исто така потврди дека возилата навистина ќе бидат испорачани во март, а компанијата не гледа причина за одложување.
„Возилата на Тесла се во согласност со европските стандарди за барања и веќе беа одобрени за увоз во 2020 година. Со добиената дозвола за увоз, која ќе биде одобрена за увоз на големи количини возила, компанијата е во напредна фаза да ги добие своите дозволи за увоз на специфични возила за 2021 година “, реагираше израелското Министерство за транспорт во соопштението.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *