Владата на Индија објави тендер за набавка на 317.975 соларни пумпи

Published by admin on

 

Тендерот беше распишан од Energy Efficiency Services Limited (EESL), компанија за енергетски услуги во сопственост на владата на Индија.
Индиската државна компанија Energy Efficiency Services Limited (EESL) ги покани заинтересираните фирми во понудите да понудат збирни 317.975 парчина на соларни пумпи со моќ 0.75 – 7.5 kW за потребите на земјоделството, кои ќе се распоредат низ цела Индија, според компонентата-Б на руралната соларна шема Кисан Урја Суракса Евам Утан Махаабхијан (KUSUM).
Компонентата-Б на програмата за поддршка има за цел да им помогне на земјоделците да инсталираат самостојни пумпи за соларно земјоделство, со цел да ги заменат пумпите на дизел-погон, кои во денешно време се непрактични од многу аспекти.
Како успешни понудувачи ќе се сметаат фирми со комплет фази: дизајнирање, производство, снабдување, транспорт, инсталација, тестирање и пуштање во работа на мрежни системи за пумпање вода со соларен погон во избраните држави, вклучително и целосна гаранција, поправка и одржување на системот за пет години.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *