Вештачки лист кој создава кислород

Published by Zoran Mitreski on

Овој прв прототип го создаде Џулијан Мелхиори, лист кој се состои од хлоропласти (органски состојки пронајдени во растителни клетки и еукариотични алги кои спроведуваат фотосинтеза) суспендирани во тело направено од протеин од свила.
Листот може да се користи во истражување на вселената како генератор на кислород.
Неговата предност во однос на редовните растенија би била тоа што не бара почва или специјални хранливи состојки.
Не е ограничен на никакви проблеми со кои растат растенијата а може да се соочи и со нулта космичка гравитација.
КОНСУЛТАЦИЈА, ПРОЕКТИРАЊЕ, ИЗВЕДБА И ОДРЖУВАЊЕ НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *