Трговците одлично умеат да тргуваат со енергија

Published by admin on

Од пролетта 2021 година, на покривот на Трговскиот центар „Чадстон“ во Мелбурн ќе биде инсталиран сончев систем со моќност од 1,6 мегавати.
Соларната инсталација ќе помогне во напојувањето на огромниот трговски центар, за кој се тврди дека е најголем во јужната хемисфера.
Соларната програма е дел од надградбата на паркингот за 685 милиони AUD (510 милиони УСД).
Центрите си поставија за цел на нула-емисии до 2030 година и инвестираа 73 милиони австралиски долари за инсталација во соларна енергија на своите локации во Викторија, Квинсленд, Нов Јужен Велс, Јужна Австралија и Западна Австралија.
Трговскиот центар Чадстон ќе стане 21-то место во портфолиото на компанијата за инсталирање на систем за обновлива енергија како дел од планот за одржливост.
„Како што напредува технологијата, така напредува и деловниот развој во соларните системи“, рече извршниот генерален директор на Висинити центри, менаџмент на трговски центар Џастин Милс. „Ние сме посветени на енергетското лидерство насочено кон обновливата енергија, во комбинација со батерија и друга технологија за складирање и создавање ефикасност низ нашето портфолио, како дел од Интегрираната стратегија за енергија.
Оваа инвестиција ќе генерира чиста енергија за овие центри на долг рок, ќе има позитивно влијание врз животната средина и ќе донесе заедничка вредност за нивните клиенти, трговците и инвеститорите.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *