Спојување на фотоволтаици со линеарни генератори

Published by Zoran Mitreski on

За покривање на 100% од потребите за електрична енергија на логистички објект во Калифорнија во моментов се користат 3,3 MW соларни модули и 480 kW линеарни генератори. Хибридниот енергетски систем се потпира на технологијата на линеарен генератор обезбедена од американскиот специјалист Mainspring Energy која ја претвора механичката енергија во електрична енергија.
Околу 73% од оваа побарувачка ќе биде покриена од соларниот систем, а останатите 27% од линеарните генератори.
Линеарни генератори со постојан магнет користат линеарно движење за да генерираат енергија, претворајќи ја механичката енергија во електрична енергија. Тие се потпираат на постојани магнети кои создаваат магнетно поле и предизвикуваат промена на магнетниот тек во колото формирано од намотките, за да генерира енергија.
„Единиците се користат со поголема или помала моќ за да овозможат максимално искористување на сончевиот систем на објектот, обезбедувајќи сигурност и оптимално користење на обновливата енергија во секое време“, рече Lineage, мислејќи на линеарните генератори распоредени во нивниот објект. Ова ја зголемува еластичноста на локацијата со намалување на зависноста од мрежата и ги намалува оперативните трошоци.
Се тврди дека линеарниот генератор на Mainspring Energy обезбедува флексибилно и диспечерно производство на енергија на лице место за комерцијални и индустриски клиенти зад метар (BTM), комунални трафостаници пред метар (FTM) и микро-мрежи. Тој користи ниска температурна реакција на воздух и гориво за да ги придвижи магнетите низ бакарни калеми за да произведе енергија.
Природниот гас или биогасот може да се користат како горива и, според производителот, системот може да ги исполни најстрогите стандарди за емисии во
светот, овозможувајќи со тоа брзо и рационализирано издавање дозволи за приклучок.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *