Соларни проекти на IKEA во 30 земји

Published by admin on

Инвестициската Ингка Груп која е сопственик и оператор на 380 продавници на ИКЕА во 30 земји, превзеде 2 соларни проекти во САД со вкупно производство од 403 мегавати, откако заврши со аквизицијата на 49% од сопственичкиот удел во секој од нив, што ќе помогне компанијата да генерира повеќе обновлива енергија од било кога досега.
Оваа групација работи на целта да произведе повеќе енергија отколку што има потрошувачка, која моментално како енергенси за своите потреби ги користи фосилните горива.
До крајот на фискалната 2025 год. групацијата има за цел да троши исклучиво обновлива енергија во секоја продавница во 30 земји каде што е присутна, а до 2030 год. значително да го зголеми производството со цел на помагање во елиминирањето на штетните стакленички гасови.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *