Соларен кров за електрични и хибридни возила

Published by Zoran Mitreski on

Модулот за покрив со соларни автомобили на LG Electronics допира во суштината за мобилност на фотоволтаиците.
Ултра-ефикасните соларни ќелии се интегрирани во заоблениот облик на стаклен покрив од автомобилот, со посебна заштита од големи оптоварувања и оштетувања.
Соларниот модул за покривот на автомобилот е дизајниран да се вклопува совршено во покривот на автомобилот, осигурувајќи дека не може да се видат жиците на ќелијата.
Модулот обезбедува доволно енергија за електрично возило да помине од 1.300 до 1.500 км годишно или за заштеда на гориво во стандардно возило.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *