Сите нови објекти со задолжителен соларен покрив

Published by admin on

Владата на Германија им нареди на проектантите и градежните фирми да инсталираат соларни панели на покривите на сите нови згради кои ќе се градат.
Иновацијата е дизајнирана да го зголеми нивото на автономно напојување и да обезбеди висока автономија во напојувањето, што е предвидено со новата енергетска стратегија на земјата.
Во исто време, соларните и ветерните инсталации со 20-годишен век на траење се планира да се исклучат од електричната мрежа, бидејќи нема да добиваат субвенции и надоместоци.
Ажурираниот текст на нацрт-законот за обновлива енергија, по дискусиите во Бундестагот, исто така, вклучува и специфични индикатори за постигнување неутралност на климата, каде сончевата енергија игра клучна улога.
До 2030 година, Германија планира да произведе двојно поголема соларна електрична енергија и енергија од ветер скоро третина повеќе отколку што е во моментов.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *