Револуционерни ергонски дизајни за командните бродски пултови

Published by Zoran Mitreski on

Четирите нови крстаречки бродови на Хавила Војаџ во моментов се опремени со конзоли од алуминиумски мост, направени по мерка на Елпро. Од 2021 година, пловните објекти ќе пловат по должината на норвешкиот брег, од Берген до Киркенес – напојувани од зелена хидроцентрала и природен гас.
Ова се пловни објекти што норвешкиот народ лесно ќе ги препознае додека пловат по традиционалната крајбрежна рута помеѓу Берген и Киркенес.
Mостните конзоли (пултови) претставуваат самиот престол на бродот, а ова е иконски проектиран дизајн, вели Ханс Мариус Маузет, менаџер за продажба на мостни конзоли и механички производи во „Елпро“.
Новите крстарења на Хавила Војаџ ќе бидат најеколошки пловни објекти во сообраќајот долж норвешкиот брег. Бродовите се опремени со најголемите пакувања на батерии во светот, што им овозможуваат да пловат без бучава и без емисии преку ранливите фјордови до четири часа.
Сепак, големите батерии на бродот за хибридните мотори, значително ја зголемуваат тежината на бродот, затоа беа инсталирани решенија за заштеда на тежината во остатокот од бродот. Едно такво решение беа алуминиумските конзоли за мостови.
Маузет вели дека производството на пултовите од алуминиум ја намалило нивната тежина за околу 50%.
Елпро веќе испорача пултови по мерка на два од четирите брода „Хавила Војаџ“.
За да се осигурат дека се исполнети сите функционални барања и технички стандарди и побарувања, тие се прилагодени од искусните инженери во фабриката Елпро Солушенс во Селва.
Повеќето компоненти на бродскиот пулт можат да се прилагодат со дизајнирање на соодветна шасија, на која страна од столовите кои инструменти да бидат адаптирани, потребната опрема за работење во смисла на навигација, аларм, ДП, светла, итен прекин и PA / CCTV и големината на екраните.
КОНСУЛТАЦИЈА, ПРОЕКТИРАЊЕ, ИЗВЕДБА И ОДРЖУВАЊЕ НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *