Ракопис стар 500 години опишува вселенски ракети во 3 фази и зборува за летови кон месечината

Published by Zoran Mitreski on

Некои истражувачи веруваат дека некогаш постоела високо развиена култура на Земјата.
Но, како резултат на непознати околности, цивилизацијата била уништена. За тоа сведочат археолошките наоди кои не можат да се објаснат од научна гледна точка на современото општество.
Постои и верзија дека во минатото, нашата планета ја посетувале вонземјани, претставници од други галаксии кои ги споделувале своите знаења и технологии со луѓето, па можеби тие донирале неверојатни технологии пред илјадници години, но тогаш овие технологии го довеле човештвото на работ на истребување.
Некои луѓе тврдат дека нашите предци користеле толку напредни технологии што во наше време е тешко да ги замислиме. Но, некои од современите технологии можеби се позајмени од минатото, иако скоро никој не знае за тоа. Можеби сте чуле за античката нуклеарна воена хипотеза или антички летачки возила, кои исто така може да се најдат во античките текстови. Се вели дека нашите предци можеле дури и да се движат во вселената и имале знаење за универзумот што го надминува целото современо знаење.
Ракописот на Сибиу е откриен во 1961 година од Дору Тодерициу, професор на Универзитетот во Букурешт. Долги години се чува во архивите на градот Сибиу, Трансилванија, Романија. Античкиот текст содржи многу шеми и технички податоци.
Ракописот на Сибиу не се вклопува во сегашната историја, па затоа привлекува поголемо внимание. Ракописот е напишан од човек по име Конрад Хас, кој живеел во 16 век. Исто така се верува дека Конрад бил воен инженер кој работел за Кралството Унгарија.
Ракописот на Сибиу е напишан на германски јазик. Многу луѓе веруваат дека тоа е напишано со употреба на уште постари текстови.
Текстовите во ракописот детално ги опишуваат принципите на ракетите, а има и цртежи на модели на вселенска тристепена ракета. Документот содржи опис на технологиите за комбинирање на огномет со оружје, па дури и конструкција на воздухопловна едрилица, како и упатства за создавање мешавини на гориво како течно ракетно гориво.
КОНСУЛТАЦИЈА, ПРОЕКТИРАЊЕ, ИЗВЕДБА И ОДРЖУВАЊЕ НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *