Првата батерија со водород во светот, во функција на вашиот дом

Published by admin on

Поради сериозните прекини на електрична енергија во Тексас од екстремно ниските температури, вест што ја објавија сите светски медиуми, со коментар дека вреди сериозно да се разгледа можноста за стартување на првиот светски систем за складирање на енергија што е создадена од обновлив водороден погон.
За приватни домови фирмата ЛАВО од Нов Јужен Велс – Австралија, нуди систем за складирање со траење на производот од 30 години, кој на крајот од животниот век може потполно да се рециклира.
Преку фотоволтаичниот систем сончевата енергија се користи за напојување на електролизатор за претворање на водата во водород и кислород. Водородот оди како патентиран материјал за складирање во хибриден водороден систем, а кислородот едноставно се враќа во воздухот, со нула проценти на штетни емисии.
Со целосно полнење на овие системи за складирање, може да се обезбеди куќа со електрична енергија за непречено користење за околу 3 дена.
Овој систем е реализиран поради проблемите создадени кај соларните системи при облачно време, кој е реален легитимен недостаток на PV панели.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *