Пловни фарми – успешна земјоделска приказна

Published by admin on

Овој дизајн е иновативен и нов пристап кон традиционалното земјоделство.
Тоа е неверојатен пловечки остров обезбеден со соларна енергија, која покрива неколку фарми создадени според архитектонското решение на фирмата Forward Thinking.
Пловечките острови работат на многу енергетски ефикасен начин, собираат сончева светлина и дождовница, кои создаваат одржлива околина.
Овие лебдечки фарми можат да произведат дури 20 тони зеленчук дневно.
Големата предност на овој изум е што таквите фарми можат да се градат низ целиот свет, дури и на места кои се тешко достапни или не се погодни за земјоделство.
Ова ќе го охрабри локалното население да одгледува сопствена храна и да ја намали количината на увезена стока, заштедувајќи пари и креирајќи многу нови работни места.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *