Научниците од Русија и Германија тврдат дека пирамидите од Гиза можат да ја насочат енергијата

Published by Zoran Mitreski on

Според студијата објавена во „Журнал за применета физика“ спроведена од руски и германски научници, големата пирамида во Гиза може да произведе огромни количини на електромагнетна енергија во одредени комори во нејзината структура.
Постојат многу прашалници во врска со позиционирањето на големата пирамида во Хуфу.
Постои теорија дека оваа пирамида е изградена точно во центарот на енергетското жариште.
Група истражувачи изградија виртуелна копија на големата пирамида во Гиза, користејќи 3Д модел успеаја да ги проучат реакциите на големата пирамида на радио бранови.
После многу симулации и детална анализа, научниците успеале да набљудуваат како енергијата е насочена само кон одредени комори во пирамидата.
Конечно, тимот научници дошол до заклучок дека големата пирамида може да реагира на многу видови бранови.
КОНСУЛТАЦИЈА, ПРОЕКТИРАЊЕ, ИЗВЕДБА И ОДРЖУВАЊЕ НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ
Контакт: 075 480 380
Like

Comment
Share
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *