Published by Zoran Mitreski on

Адани Грин Енерџи Ltd пушти во употреба хибридна ветерна соларна постројка од 700 MW во индиската држава Раџастан. Централата ја продава енергијата според 25-годишен договор за купување електрична енергија по 3,24 INR (0,039 $)/kWh.
Адани Грин Енерџи Ltd (АГЕЛ), огранокот за обновлива енергија на индискиот конгломерат Адани Груп, го објави својот проект за хибриден ветер и сончева енергија од 700 MW во областа Џајсалмер во Раџастан кој сега целосно е оперативен.
Хибридната постројка е во сопственост на подружницата на AGEL, Adani Hybrid Energy Jaisalmer Four Ltd., и ја продава енергијата според 25-годишен договор за купопродажба на електрична енергија (PPA) за 3,24 INR (0,039 $)/kWh.
Вклучувајќи ја оваа нова постројка, оперативното портфолио на хибридна ветерна соларна постројка на АГЕЛ достигна 2.140 MW – најголемото во светот. Целокупното оперативно портфолио на проекти за обновлива енергија на компанијата достигна 8.024 MW – најголемото во Индија.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *