JINKO SOLAR лансира соларни модули од следната генерација на N-тип

Published by Zoran Mitreski on

JinkoSolar објави дека ја лансира серијата на модули Tiger Neo, која техно+логија ветува дека ќе биде многу поефикасна.
Новиот Tiger Neo ја прифаќа технологијата TOPCon од N-тип со дополнителни подобрувања во перформансите, моќноста, густината на енергија и доверливоста. Во масовното производство, новиот модул обезбедува максимална излезна моќност до 620 вати и ултра висока ефикасност на конверзија до 22,30 проценти.
Технологијата N-тип TOPCon на JinkoSolar обезбедува околу 5 до 6 отсто поголема ефикасност од mono PERC и околу 3 до 4 отсто повеќе производство на енергија. Масовно произведени од ќелии од 182 мм, новите модули Tiger Neo се карактеризираат со технологија за повеќе собирници (MBB) и полусечени ќелии за да се намали загубата на внатрешниот отпор, а дизајнот на кружната лента за лемење го зголемува оптичкото засилување, така што модулот има ултра висока ефикасност на до 22,30 %.
Бифацијалниот фактор на Tiger Neo до 85 проценти е голема предност бидејќи овозможува околу 5 до 15 проценти поголем принос на енергија во споредба со конвенционалните бифацијални модули од типот P во неговиот животен период. Повисокиот бифацијален фактор, исто така, го подобрува неговиот капацитет за производство на енергија и ефикасноста на производството на енергија.
Благодарение на помалите ризици LID и LeTID, JinkoSolar обезбедува водечка улога во индустријата со 30-годишна гаранција за линеарна излезна моќност. Деградацијата во првата година се тврди дека е помала од 1 отсто и се гарантира дека излезната моќност не е помала од 87,40 отсто од номиналната излезна моќност по 30 години.
Комбинирајќи ги предностите на коефициентот на ниска температура, ниската деградација и високиот бифацијален фактор, овие квалитети овозможуваат годишен принос на енергија кој е за 3 отсто поголем од оној на главните бифацијални модули од типот P.
Со поголема ефикасност, повисок бифацијален фактор, помала деградација, пониски работни температури и подобри перформанси со ниско зрачење, водечката TOPCon-тип на N-технологија на JinkoSolar се промовира да стане следната генерација на мејнстрим технологија во индустријата по моно PERC.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *