Инвертер со двојна моќност дизајниран за апликации со солар плус за складирање

Published by Zoran Mitreski on

Заедно со APsystems, Yotta Energy го открива својот инвертер со двојна моќност, Yotta DPI.
Оваа соработка дополнително го насочува процесот на инсталирање на складирање на енергија и е важен чекор кон системите за складирање со соларен плус.
Yotta Energy го создаде првото решение за складирање на енергија на ниво на панел, кое совршено се наоѓа зад секој индустриски стандарден соларен модул, уредно интегрирајќи се во соларни PV решетки.
Yotta DPI користи електроника за напојување на ниво на модул, која најпрво беше популаризирана на станбениот пазар и уредно се интегрира во водечкиот производ за складирање на енергија. Yotta DPI ги исполнува барањата кои вклучуваат брзо исклучување и работи на целосно низок напон.
Работи во еднофазна и трифазна апликација.
Програмерите и сопствениците лесно ќе се во можност да ја инсталираат Yotta DPI апликацијата и ќе можат да го додадат производот за складирање на енергија на Yotta кој ќе се појави на пазарот на почетокот на 2022 година.
Можноста да соларните PV системи бидат подготвени за складирање на енергија, дополнително би придонело за огромен и невиден технолошки раст што се забележува и во услови на глобална пандемија.
„Партнерството со Yotta Energy им овозможува на комерцијалните потрошувачи на соларна енергија исплатлива и ефикасна опција за инвертер со можност да се спојат со нивната иновативна технологија за складирање на енергија“, рече Рајан Дејвис, национален раководител за продажба и работење во APsystems. „Сигурноста е клучна за создавање на дистрибуирани енергетски средства. Среќни сме што му помагаме на тимот во обезбедувањето целосно решение што е способно да создаде диспербилни енергетски ресурси “.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *