Хајдерабат метро, се самоодржува со 7.8 MW соларна енергија

Published by admin on

Amp Energy India најави пуштање во употреба на соларна централа од 7,8 MW за проектот Metro Rail во Хајдерабад. Проектот е еден од најголемите соларни проекти во Индија.
Компанијата дополнително информираше дека проектот е јавно приватно партнерство помеѓу инфраструктурната фирма Ларсен и Тубро (Л & Т) со седиште во Мумбаи и владата на Телангана.
Според соопштението објавено од АМП енерџи, централата треба да снабдува електрична енергија со Л & Т во Хајдерабад, обезбедувајќи соларна енергија на своите 24 станици и две депоа во градот за својот проект во системот на метро.
Соларниот проект би генерирал 11.300 MWh зелена енергија за една година, што е еквивалентно на намалување на околу 8.000 метрички тони емисии на јаглерод годишно.
K V B Reddy, извршен директор на L&T Metro Rail (Хајдерабад) рече: „Оваа иницијатива ќе ни помогне да ги намалиме јаглеродните штетни стакленички гасови и да користиме зелена енергија за делумно подобрување врз нашето работење“.
Според проектот, „Хајдерабад Метро Железница“ ќе исполни околу 15 проценти од вкупната потрошувачка на електрична енергија преку соларна енергија испорачана од овој проект на „Ампер енерџи“.
Пинаки Бхатачарија, д-р и извршен директор на Amp Energy India, рече: „Веруваме дека ваквите проекти обезбедуваат вистински момент за индискиот јавен превоз, да преминат кон одржливи извори на енергија и да помогнат во исполнувањето на климатските цели на Индија.
Соларната централа стана целосно оперативна на 26 декември 2020 година.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *