Додека ние сами се ограничуваме по разни основи, Германија додаде 1,62 GW соларна енергија само во периодот јануари-февруари 2023

Published by Zoran Mitreski on

Германската Федерална мрежна агенција (Bundesnetzagentur) објави дека во јануари инсталирала 874 MW и февруари 746 MW нов капацитет на фотонапонска енергија.
Оваа споредба се однесува на инсталирани 422 MW во февруари и 874 MW во јануари од минатата 2022 година.
Во првите два месеца од годинава, новоинсталираната моќност на PV достигна 1,62 GW, што е споредено со околу 840 MW во истиот период претходната година.
До крајот на февруари, кумулативната инсталирана ФВ моќност во земјата достигна 69,06 GW.
Bundesnetzagentur известува дека околу 34,9 MW од инсталациите што беа вклучени во јануари работат надвор од шемите за поттикнување според германскиот закон за обновливи извори на енергија (EEG).
Исто така, се вели дека системите на покривите сочинуваат околу 634,8 MW.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *