Дали сме на вистинскиот пат да ја спасиме планетата Земја

Published by Zoran Mitreski on

Повеќе од 99,9% од рецензираните научни трудови се согласуваат дека климатските промени главно се предизвикани од луѓето, според новото истражување на 88.125 студии поврзани со климата.
Истражувањето ажурира сличен труд од 2013 година, откривајќи дека 97% од студиите објавени помеѓу 1991 и 2012 година ја поддржуваат идејата дека човечките активности ја менуваат климата на Земјата. Тековното истражување ги испитува заклучоците објавени од 2012 до ноември 2020 година за да истражи дали консензусот е променет.
Ние сме практично сигурни дека консензусот сега е над 99% и дека е речиси затворен случајот за секој значаен јавен разговор за реалноста на климатските промени предизвикани од човекот.
Скоро е невозможно да се признае која е главната причина за создавање на емисиите на стакленички гасови за да можеме брзо да мобилизираме нови решенија, бидејќи веќе во реално време сме сведоци на катастрофалните влијанија на катастрофите поврзани со климата врз бизнисите, луѓето и економијата.
И покрај ваквите резултати, анкетите на јавното мислење, како и мислењата на политичарите и претставниците на јавноста укажуваат на лажни верувања и тврдења дека сè уште постои значајна дебата меѓу научниците за вистинската причина за климатските промени како и соодветни реални мерки за промена на оваа ситуација.
Поддршка за Алијансата за наука која ја обработува оваа тема е обезбедена од Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс???!!!…..
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *