Чистачи на снег за соларни модули

Published by admin on

Глобалниот снабдувач на системи чистење на соларни модули SunBrush Mobil го лансираше новиот зимски комплет за чистење на снег до 10 см од соларните модули на едно возење.
Првите неколку произведени зимски комплети веќе неколку недели работат во Казахстан, во најголемата соларна фарма во Централна Азија – Саран.
Оваа централа е инсталирана од Голдбек Солар со моќ од 100 MW, со обврска и грижа за чистење на повеќе од 300.000 соларни модули.
Сите се импресионирани од брзината и ефикасноста за чистење на паркот за време на зимскиот период во Казахстан, каде паѓа снег скоро цели четири месеци преку зимскиот период.
Поради употребата на уредите за чистење на соларните модули, перформансите на постројката многукратно ќе бидат подобрени.
Централното дел на новиот комплет се алуминиумските сечила за дефлектор на снег, кои го одвлекуваат снегот подалеку од модулите од двете страни на четката, како машина за чистење на снег, така да за многу кратко време снегот се чисти со четката без потреба од дополнителни средства за чистење.
Секој преостанат мраз се топи веднаш штом снегот исчезне, бидејќи модулот се загрева додека произведува електрична енергија.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *