БИФАЦИЈАЛНИ (ДВОСТРАНИ) ПАНЕЛИ СО 25% ЗГОЛЕМЕНА ЕФИКАСНОСТ

Published by Zoran Mitreski on

Скоро за истите финансиски средства за изведба на бифацијални панели добивате зголемена ефикасност до 25% во однос на стандардните, поради превземање на рефлектираната светлост која ја прифаќаат од задната страна на панелите.
Најидеални се за изведба при земјени системи, вертикални фасади на згради и трговски објекти каде позадината е стакло, приватни и јавни паркинзи, над земјоделски култури, вертикално ограничување на имоти, патеки, автопатишта и при сите други возможни изведби каде постојат рефлектирачки површини.
Ефикс Електрикал покрај стандардните, располага веќе и со овие монокристални бифацијални панели со единечна моќ од 550W.
Ве покануваме за договор за изведба на вашите проекти!
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *