Автопарковите како основна конструкција за енергетските системи

Published by admin on

 

Осигурителната компанија во Велика Британија ”Авива” реализираше соларен парк од 1,07MW, кој комбинира соларни модули и складирање со полнење на електрични возила во неговото седиште во Шкотска.
Изведбата на системи за обновлива енергија на еден од најголемите осигурителни компании во Велика Британија – Авива, се забрза последниве неколку недели со увозувањето на една од најголемите пратки на автомобили со електричен погон.
Соларниот паркинг со инсталирана моќ од 1,07 MW е изграден од реномиран изведувач на обновливи извори на енергија RenEnergy со употреба на 3,283 соларни модули Q.PEAK DUO-G5 од 325 W.
Соларниот проект кој се заврши неодамна ќе и овозможи на Авива да ги намали емисиите на јаглерод за околу 400.000 кг годишно.
Авива троши 77% директно од произведената енергија за тековната потреба за своите потреби а благодарение на инсталирањето на батериите Tesla од 1,8 MWh се изведени и 50 индивидуални станици за полнење на електрични возила (EV).
Соларниот паркинг опфаќа 342 места за паркирање и е изграден без да наметнува никакви ограничувања на паркинг просторот за вработените и посетителите на Авива.
Годишното производство на инсталацијата од 1,07MW ќе произведе сончева електрична енергија доволно колку за 90 електрични возила да го обиколат целиот свет.
Од витално значење е деловните фирми во своите објекти да ги преточат ваквите идеи во дело, кога станува збор за справување со вонредната состојба во климата.
Ваквите иницијативи иновираат обезбедување на одржливо снабдување со енергија за своите потреби а со тоа се подржува и револуцијата за развој на електричните возила.
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *