Вертикална соларна платформа

Published by Zoran Mitreski on

Вертикалната соларна енергетска платформа дизајнирана од Three Sixty Solar, ги покажува придобивките од вертикалните инсталации. Информациите се пренесени од првите 16 месеци на работа на специјално дизајнираниот и вертикално изведен соларен систем.
Сончевата вертикална платформа способна да издржи урагански ветрови од категорија 1 (120 km/h до 153 km/h) се покажа како комерцијално исплатлива.
Компанијата со седиште во Британска Колумбија посочи дека секоја нејзина кула во рана фаза може да произведе до 250 kW чиста енергија, додека идните кули би можеле да се инсталираат со повеќе мегавати моќен капацитет во мрежните апликации.
Со овој дизајн се заштедува до 90% на земјена површина
Компанијата го инсталираше проектот за демонстрација на Соларната кула во октомври 2021 година и извести дека инсталацијата се одвивала за пет работни дена со помош на кран за подигнување на корпа за ракување со системи за монтирање.
По раната есенска бура што донесе силни ветрови и неколкудневни екстремни дождови и налети на ветрови во ноември 2021 година, инвеститорот не пријави никаква штета на Соларната кула. Многумина во блиската заедница Келовна, Британска Колумбија, беа без струја а училиштата беа затворени на неколку дена.
Фотонапонските панели беа проверени и останаа цврсто недопрени, а структурата на кулата остана во конструктивна состојба.
Консултација, Проектирање, Изведба и Одржување на Соларни Системи
Контакт: 075 480 380
Categories: Сите

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *